PET MOGUĆIH SCENARIJA U VEZI SA NESTANKOM DANKE IZ BORA: Kriminolog Radovanović upozorio na...
Dobrivoje Radovanović, Foto: Kurir Televizija, Tamara Trajković

potraga za dankom ilić

PET MOGUĆIH SCENARIJA U VEZI SA NESTANKOM DANKE IZ BORA: Kriminolog Radovanović upozorio na...

Prema rečima kriminologa Radovanovića nada da je devojčica živa postoji, ali svako iz okoline može biti osumnjičeni ako se ispostavi da je dete kidnapovano

Objavljeno:

Dvogodišnja devojčica Danka Ilić iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje i od tada cela Srbija traga za njom u nadi da će je neko pronaći živu i zdravu, tim povodom za Kurir se oglasio kriminolog Dobrivoje Radovanović koji kaže da istraga u ovom slučaju može ići u više smerova i da ima pet onih najgorih.

- Neophodno je detaljno ispitati sve u vezi sa roditeljima i rodbinom koja je bila u stalnom kontaktu sa njima. Odnosi unutar porodice i van nje, da li su imali neprijatelje, da li neko pokušava da im se osveti preko deteta, sve opcije treba potanko istražiti - kaže Radovanović za Kurir i objašnjava:

- Ako se zaista sve odigralo tako da je majka ušla u kuću na kratko i kad se vratila da devojčice nije bilo, postoje četiri scenarija ko bi i zašto mogao da je kidnapuje, a peti je da roditelji znaju šta se zapravo desilo, iako je ovo najmanje verovatno svaka stavka se do detalja mora ispitati.

Dobrivoje Radovanović
Dobrivoje Radovanovićfoto: Beta

Prema njegovim rečima nada da je devojčica živa postoji, ali svako iz okoline može biti osumnjičeni ako se ispostavi da je dete kidnapovano.

- Živimo u sredini sa raznim ljudima, ima ludaka koji bi decu oteli iz svojih ubeđenja, lične koristi i bolesnog zadovoljstva. Može biti da je oteta od strane nekoga zbog religijskih ubeđenja, psihičkog bolesnika ili pedofila, a isto tako i da je iz nekih drugih "organizovanijih" razloga već odvedena preko granice što bi dodarno otežalo potragu - kaže nam Radovanović i objašnjava:

Danka Ilić
Danka Ilićfoto: Facebook

- To su četiri scenarija ukoliko je dete kidnapovano. Za peti treba obaviti sve razgovore sa roditeljima i rodbinom, veštačiti telefone, istražiti svaki njihov korak pre i posle nestanka deteta, koliko kog neprijatno bilo to za njih neophodno je da bi se takva mogućnost eventualno isključila.

Kako je objasnio za Kurir policija i spasilački timovi, kao i građani daju sve od sebe i postoji nada da će devojčica biti pronađena živa.

1 / 7 Foto: Nenad Kostić

- Koliko sam shvatio teren je tamo takav da postoje šanse da je dete upalo u jamu ili da je došlo do neke nezgode, to je takođe jedna od opcija. Iako je sve pretraženo nikako se ne sme odustati od pretrage istog terena koliko je god puta potrebno.

Podsetimo, Danka je na sebi u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, a nestala je ispred pomoćnog objekta u ovom naselju gde se trenutno, kako javlja reporter Kurira, krči teren.

Bonus video:

02:38

LAŽNE INFORMACIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA MOGU LOŠE DA UTIČU NA ISTRAGU! Stručnjak za bezbednost dece na internetu pozvala na oprez

(Espreso / Kurir, Dijana Antonijević/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.